Polityka prywatności | Sklep hokejowy / Sklep z rolkami / Futbol amerykański sklep / Narty biegowe sklep / Sportrebel.pl

Polityka prywatności

 

Ochrona danych osobowych

Dane osobowe przekazywane nam przez Ciebie są przetwarzane przez Sportrebel Bartosz Graliński ul. Wyzwolenia 189 41-710 Ruda Śląska , NIP 641-146-84-23, REGON 240001670, której własnością jest sklep internetowy Sportrebel.pl.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja nie jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Powierzone nam dane osobowe przetwarzane będą:

  • w celu założenia konta Klienta i realizacji zamówień (Dane adresowe przekazywane są Poczcie Polskiej oraz Kurierowi celem dostarczenia przesyłki)
  • w celu realizacji zamówienia bez zakładania konta (Dane adresowe przekazywane są Poczcie Polskiej oraz Kurierowi celem dostarczenia przesyłki)
  • w tym pobrania od Ciebie pieniędzy. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.
  • jeżeli wyrazisz na to zgodę w celu przekazywania drogą elektroniczną i tradycyjną ofert marketingowych oraz informacji handlowych przez Sportrebel.pl. Z usługi newsletter można zrezygnować w każdej chwili, wypisując się z niego.

Klient kontaktując się z Sportrebel.pl za pośrednictwem sklepu internetowego, poczty elektronicznej, telefonu, przekazuje następujące dane:

  • 1. imię,
  • 2. nazwisko,
  • 3. adres zamieszkania (miejscowość, ulica, numer domu/mieszkania, kraj),
  • 4. numer telefonu,
  • 5. adres e- mail.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.
Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą emailową nasz Newsletter.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

Prawa dostępu do danych:

Każdy klient po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane adresowe, może wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu - na stronach www.Sportrebel.pl Twoje Konto.

Każdy klient niezarejestrowany ma możliwość wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowę zbierane podczas składania zamówienia, wystarczy skontaktować się znami poprzez email: przemek@sportrebel.pl.

Każdemu klientowi przysługuje prawo do poprawiania lub usunięcia swoich danych użytych do transakcji zakupu po upływie ustawowego okresu przechowywania dokumentów.

Powierzone nam przez Ciebie dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach prawa:

  • Ustawie z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.)
  • Ustawie z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z poźn. zm.) rozporządzeniu z dnia 29.0.04 r. Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne, służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024).

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Gwarancja całkowitego bezpieczeństwa:

W szczególny sposób dbamy o dane osobowe Klientów www.Sportrebel.pl, których ochrona jest dla nas bardzo ważna i w sposób szczególny pilnujemy ich przed dostępem do osób trzecich

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Wykorzystujemy najbezpieczniejsze mechanizmy ochrony przekazywania danych (danych osobowych), jakie są w tej chwili dostępne. Stosowanym przez nas protokołem transmisji, zapewniającym bezpieczeństwo przesyłania danych w internecie, jest protokół SSL (Secure Socket Layer). Jest to rodzaj zabezpieczenia, polegający na kodowaniu danych przed ich wysłaniem z przeglądarki klienta i dekodowaniu po bezpiecznym dotarciu na serwer sklepu. Informacja wysyłana z serwera do klienta jest również kodowana, a po dotarciu do celu dekodowana.

Dostęp do baz danych, w których znajdują się informacje o klientach, mają wyłącznie pracownicy firmy lub osoby upoważnione do tego przez firmę. Dostęp jest zamknięty i wymaga hasła dostępu. Nie przechowujemy haseł dostępu użytkowników, a uwierzytelnianie odbywa się na podstawie porównania skrótu hasła (SHA-512).

Numery kart kredytowych oraz numery CVV nie są zbierane w naszej bazie danych, transkacje wykorzystujące dane kart są przetwarzane przez firmie http://www.payu.pl.

Dla własnego bezpieczeństwa pamiętaj, aby po zakończonej sesji wylogować się ze strony. W tym celu kliknij link "Wyloguj się" widoczny w prawym panelu sklepu. Samo wyłączenie okna przeglądarki nie jest równoznaczne z zakończeniem dokonanej operacji.

Strona sklepu internetowego może wykorzystywać ciasteczka ("cookies"), które służą identyfikacji przeglądarki Klienta, gdy korzysta on z ze strony sklepu internetowego. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Więcej informacji o ciasteczkach znajdziesz w naszej polityce cookies.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.

W przypadku zmiany powyższej polityki prywatności sklep www.Sportrebel.pl poinformuje Klientów o zaistniałej zmianie poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Koszyk

Ilość produktów w koszyku:

0

Suma zamówienia:

0,00 zł

Do tańszej wysyłki brakuje: 100,00 zł

Zobacz więcej Do kasy ›

Kontakt

Zadzwoń 32 727 51 00
lub wyślij e-mail

Katalogi Sportrebel

YouTube



Zapraszamy do sklepu!

Mapa